Könyvajánló: Vakáció Mr.Darcyval

Egy kissé bolond nőszemély, aki beleveti magát Jane Austen világába, miközben rátalál saját Mr. Darcyjára.

konyvajanlo2_lenartliviaAz egész Jane Austen imádatom akkor kezdődött, amikor láttam a híres BBC klasszikus Büszkeség és balítéletét onnan pedig nem volt megállás, jött az összes könyv és filmváltozat végignyálazása.Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy amint ezekkel végez az olvasó keres mindenféle olyan könyvet ami picit is kapcsolódik ehhez a világhoz.

Egy ilyen keresgélés alkalmával akadtam rá az Austenland című filmre.A film is ugyanolyan elbűvölő , mint a könyv.Igaz nem teljesen hű a könyv cselekményéhez de talán így még jobban szerethető.Nem mellesleg Mr.Nobley (J. J. Feild) kitűnő utánzata Darcynak…

Jane azért ,hogy megszabaduljon  Austen-mániájától elmegy az egyik rokona által ráhagyott angliai vakációra, amit kifejezetten az ilyen hölgyeknek találtak ki.A szerelmi szál alakulása végig sejthető, de mégis akad benne egy érdekes csavar.Külön tetszett, hogy Jane művész aki újra felfedezi az alkotóvágyát ezen a különös nyaraláson.Bájos és könnyed történet sok helyen mosolyogtató. Jane Austen rajongóknak kötelező darab.

És az egyik legviccesebb ajánlás áll a könyv elején:

Colin Firth-nek. Maga remek fickó, de én férjnél vagyok, úgyhogy szerintem legyünk inkább barátok!