Könyvajánló: A képregény felfedezése

Egy remek könyv, ami segít elindulni a képregény készítés rögös útján.Ha képregény rajzolás előtt állsz mindenképp olvasd el! Ha ki nem állhatod a képregény műfaját,akkor pedig azért.a_kepregeny_felfedezese_lenartlivia

Ha meg kéne adnom egy olyan forrást,amiből a legtöbbet tanultam a tervezésről és a képalkotásról,akkor ezt a két részes könyvet nevezném meg.

A cím megtévesztő, miközben azt próbálja elmagyarázni hogyan készül a képregény,betekintést nyerhetünk a kép-és történetalkotás felépítésbe.Remekül ‘magyaráz’ miközben rengeteg érdekes dologra világít rá,mint például: a képkockák közti tér, a keretezés,az idő megjelenítése.Megismerhetjük a híres képregények pl: Marvel stílusát.Sok figyelemfelkeltő példával támasztja alá,hogy maga a képregény már az ókorban és a középkorban is létezett.

Ha felkeltette az érdeklődésed,akkor ajánlatos folytatni a második részével,ami már egy komplexebb és mélyebb formában tárja elénk ezt a témát.Természetesen ugyanebben a közvetlen és szórakoztató stílusban.

 

Lássuk a fejezeteket:

1. Tisztázzuk előre 

2. A képregény eszköztára

3. A csatorna mentén

4. A képkocka

5. Élet a vonalakban

6. Mondom és mutatom

7. Hat lépésben

8. A világ színesben

9. Összeáll a kép